Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Το πρώτο κουδούνι  που θα ακουστεί σήμερα στα σχολεία, είναι η αφετηρία για το όμορφο και χρήσιμο ταξίδι γνώσης και μάθησης, της νέας σχολικής χρονιάς.

Στο σχολείο  όμως σφυρηλατείται  και ο χαρακτήρας των παιδιών, αναδεικνύονται τα ταλέντα τους και καλλιεργούνται  πνευματικά.  Είναι το εργαστήρι που δημιουργεί τους αυριανούς πολίτες, με γνώσεις, με ήθος, με αγωγή, με προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

 Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η το μέλλον της  κάθε οικογένειας, της κάθε τοπικής κοινωνίας, αλλά κυρίως της πατρίδας και του έθνους  είναι τα παιδιά.  Να θυμόμαστε ακόμα ότι η  παιδεία είναι το θεμέλιο  της κοινωνικής προόδου και πρέπει να βασίζεται σε αρχές, πρότυπα, αξιοκρατία και ευγενή άμιλλα.

Η σχολική χρονιά, δεν ξεκινά βέβαια με τους καλύτερους οιωνούς.  Κυρίως λόγω της ιδεοληπτικής στάσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και λόγω της οικονομικής δυσχέρειας,  που κάθε χρόνο μεγαλώνει.

Δυστυχώς, η  παρούσα κυβέρνηση αντί, ως οφείλει,  να διαμορφώσει το κατάλληλο  περιβάλλον , όπου θα ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες, οι κόποι και οι θυσίες, γκρεμίζει ότι θετικό βρήκε, οπισθοδρομεί, πελαγοδρομεί και δημιουργεί προβλήματα αντί να λύσει.

 Προκαλεί  επίσης  ανησυχία και αγανάκτηση,  ότι στην εποχή της πολυπολιτισμικότητας, αντί να ενισχύσει, μέσω και του σχολείου, την εθνική συνείδηση, τα ελληνικά ιδανικά και αξίες  και την ορθόδοξη πίστη, αντιθέτως χαλαρώνει , υπονομεύει και καταργεί ότι συμβάλει στην εδραίωσή τους, στην νεαρή ψυχή των παιδιών.

 Γι’ αυτό, εναπόκειται στην εκπαιδευτική κοινότητα και στη κοινωνία, να καλύψει  το κενό  αυτό και να  αναλάβει τις απαραίτητες  πρωτοβουλίες.  Παράλληλα χρειάζεται μεγάλη σύμπνοια, συνεργασία και προσπάθεια από γονείς, εκπαιδευτικούς, τοπικούς φορείς και εκκλησία.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς , εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, ώστε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, να κάνετε ένα ακόμη βήμα στη ζωή σας. Να θυμάστε, ότι στυλοβάτες και αρωγοί είναι οι γονείς σας, που παραμερίζουν τις δυσκολίες  και τις δικές τους ανάγκες, προκειμένου να συμπαρασταθούν και να εξασφαλίσουν την πρόοδό σας.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, υγεία και καλή δύναμη,  ώστε παραμερίζοντας τα όποια προβλήματα με μαζί με όλους τους  Έλληνες  αντιμετωπίζουν, να αξιοποιήσουν τις  γνώσεις, τις  εμπειρίες, την ευαισθησία και τη  θέληση για προσφορά  και να συνεχίσουν  τις άοκνες προσπάθειές τους , με υπομονή και επιμονή,  για  να επιτευχθεί  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καλή, ευλογημένη  και δημιουργική σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες.

 

KarditsaVoice

KarditsaVoice, η φωνή της πόλης μας και όχι μόνο, σε ένα website που σας κρατά ενήμερους για όλα τα τοπικά, εγχώρια και διεθνή νέα παρέχοντας έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαίρετους επαγγελματίες, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στοχεύοντας στην τελειότητα.

Εάν η συγγραφή είναι το ταλέντο σου επικοινώνησε μαζί μας και ποιος ξέρει...ίσως γίνεις ένας απο εμάς!

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Γραφείο Ενημέρωσης
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
info@karditsavoice.gr
Διαφημιστικό Τμήμα
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
adv@karditsavoice.gr

Νέα της Καρδίτσας

23
Νοε2017

Προτάσεις της Μειοψη...

Στις 19/11/2017 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων με μοναδικό θέμα συζήτησης: «“ενημέρωση – π...

21
Νοε2017

Εκδήλωση για την ψυχ...

Από την ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

21
Νοε2017

Συμμετέχουμε στην 24...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

21
Νοε2017

Έργα πνοής διεκδικεί...

Στην κορυφή της διεκδικητικής ατζέντας που αφορά τους άξονες του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης(Π...

Διαγωνισμοί με Δώρα

Άφησέ μας το όνομα και το e-mail σου και λάβε μέρος αυτόματα σε όλους τους διαγωνισμούς του KarditsaVoice