Στους Σοφαδίτες  που διακρίθηκαν στα Γράμματα και τις Τέχνες είναι αφιερωμένες οι φετινές ετήσιες εκδηλώσεις

του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων με τίτλο: "Οι Σοφάδες τιμούνται και τιμούν τα παιδιά τους" . Μέσα από το πνευματικό έργο καταξιωμένων δημιουργών και επιστημόνων αναδεικνύονται σημαντικές πτυχές της πνευματικής και πολιτιστικής κίνησης τόσο της πόλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής και διαφαίνεται η σημαντική θέση που αυτή κατείχε στα εκπαιδευτικά δρώμενα του 19ου και του 20ου αιώνα συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σπουδαίου επαρχιακού κέντρου  ωςστις μέρες μας.

Μέσα από αφηγήσεις και προβολές ξεδιπλώνεται το έργο λογοτεχνών, μουσικών, ηθοποιών, αλλά και λογίων , ερευνητών, Πανεπιστημιακών δασκάλων που " εκομισαν εις  την Τέχνην" παραφράζοντας τον Καβάφη.Στο κύριο μέρος των εκδηλώσεων συμπράττουν τα μουσικοχορευτικά σύνολα του Συλλόγου σε τραγούδια και χορούς της Κρήτης, της Χίου, της Αρτάκης Κυζικου, της Ικαρίας,των Δωδεκανήσων, της Σμύρνης, της Δυτικής Θράκης , της Ανατολικής Ρωμυλίας,καθώς και του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων, ενώ το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 8 μ.μ.  η βραδιά θα είναι " για τα παιδιά" , μια όμορφη συνάντηση παιδικών χορευτικών τμημάτων από τους Συλλόγους: "Χορευτικός Όμιλος Καραγκούνα Καρδίτσας", Κέντρο Λαογραφίας " Ένχορώ", " Πολιτιστικός Σύλλογος Μάρκου", " Πολιτιστικός Σύλλογος Ιτέας", " Μορφωτικός Σύλλογος Γοργοβιτων", " Μορφωτικός Σύλλογος Αχλαδιάς" τους οποίους θα υποδεχτούν τα παιδιά του Μορφωτικού Συλλόγου σοφάδων.

Νωρίτερα , στις 7.30 και με τη συνοδεία καταξιωμένων μουσικών όλα τα παιδιά θα περπατήσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Τη συνολική επιμέλεια των παραστάσεων έχει η χοροδιδάσκαλος Κική Μαυρουδή. Την προετοιμασία του τμήματοςLatin και Zumba είχε η Βάσω Κουτσιαρίδα. Να σημειωθεί ότι στις 14 Ιουνίου στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε σε εορταστικό  κλίμα ηετήσια έκθεση με έργα των μαθητών του και με υπεύθυνη τη ζωγράφο Αλέκα Κουκόσια. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα βραβευθούν για τη διάκριση τους στους Αγώνες Λόγου που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σοφάδων που συμμετείχαν σε αυτούς.

KarditsaVoice

KarditsaVoice, η φωνή της πόλης μας και όχι μόνο, σε ένα website που σας κρατά ενήμερους για όλα τα τοπικά, εγχώρια και διεθνή νέα παρέχοντας έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαίρετους επαγγελματίες, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στοχεύοντας στην τελειότητα.

Εάν η συγγραφή είναι το ταλέντο σου επικοινώνησε μαζί μας και ποιος ξέρει...ίσως γίνεις ένας απο εμάς!

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Γραφείο Ενημέρωσης
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
info@karditsavoice.gr
Διαφημιστικό Τμήμα
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
adv@karditsavoice.gr

Νέα της Καρδίτσας

15
Οκτ2017

Σχορετσανίτης Ηλίας:...

Ο θεσμός του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας εκπροσωπεί τους ελεύθερους επαγγελματ...

14
Οκτ2017

«Tι χρειάζεται η χώρ...

Κώστας Αγοραστός στην 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης της Καρδίτσας

14
Οκτ2017

Αποκατάσταση τμημάτω...

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

14
Οκτ2017

Ψήφισμα Συμπαράσταση...

Στις 17 Οκτωβρίου δικάζονται για παράβαση καθήκοντος στο Εφετείο Λάρισας οι αιρετοί και τα μέλη του...

Διαγωνισμοί με Δώρα

Άφησέ μας το όνομα και το e-mail σου και λάβε μέρος αυτόματα σε όλους τους διαγωνισμούς του KarditsaVoice