Τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών δήμων που συμμετέχουν ως εταίροι στο πρόγραμμα υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος

Τους εκπροσώπους των εταίρων του Δήμου Καρδίτσας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ "Youth Inclusive Entrepreneurship Lab", υποδέχθηκε την Τρίτη 10/10 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος.

Το πρόγραμμα, σχεδιάστηκε από τον δήμο Estarreja της Πορτογαλίας, που είναι και ο συντονιστής εταίρος, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Καρδίτσας, τον Δήμο Cinisselo Balsamo της Ιταλίας, τον Δήμο Rezekne της Λετονίας και τον Δήμο Caracal της Ρουμανίας και έχει χρονική διάρκεια υλοποίησης 15 μήνες.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη εκπαιδευτικών εργαλείων για την διάδοση του πνεύματος επιχειρηματικότητας στους νέους και της υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Βασικό στοιχείο της μεθοδολογίας του προγράμματος είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η δημιουργία κοινού μοντέλου ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών και ο σχεδιασμός μιας σειράς κοινών εκπαιδευτικών εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν στα εργαστήρια (workshops) που θα διοργανωθούν σε κάθε Δήμο των χωρών που συμμετέχουν.

Αυτές τις ημέρες οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Δήμων - εταίρων, επισκέπτονται την Καρδίτσα συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικό εργαστήρι, στο οποίο ο Δήμος Καρδίτσας εκπροσωπείται από τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σωτ. Μπακαλάκου και Β. Κουρκούνα, οι οποίοι και τους συνόδευσαν στο Δημαρχείο. Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Δήμων ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και αντάλλαξαν μαζί του απόψεις για θέματα νεανικής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τον Ιούλιο του 2018 θα διοργανωθεί μια επίσκεψη μελέτης στην Πορτογαλία, στην οποία θα συμμετάσχουν οι νέοι που θα εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από κάθε χώρα, όπου θα επισκεφθούν δομές υποστήριξης.

KarditsaVoice

KarditsaVoice, η φωνή της πόλης μας και όχι μόνο, σε ένα website που σας κρατά ενήμερους για όλα τα τοπικά, εγχώρια και διεθνή νέα παρέχοντας έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαίρετους επαγγελματίες, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στοχεύοντας στην τελειότητα.

Εάν η συγγραφή είναι το ταλέντο σου επικοινώνησε μαζί μας και ποιος ξέρει...ίσως γίνεις ένας απο εμάς!

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Γραφείο Ενημέρωσης
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
info@karditsavoice.gr
Διαφημιστικό Τμήμα
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
adv@karditsavoice.gr

Νέα της Καρδίτσας

15
Οκτ2017

Σχορετσανίτης Ηλίας:...

Ο θεσμός του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας εκπροσωπεί τους ελεύθερους επαγγελματ...

14
Οκτ2017

«Tι χρειάζεται η χώρ...

Κώστας Αγοραστός στην 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης της Καρδίτσας

14
Οκτ2017

Αποκατάσταση τμημάτω...

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

14
Οκτ2017

Ψήφισμα Συμπαράσταση...

Στις 17 Οκτωβρίου δικάζονται για παράβαση καθήκοντος στο Εφετείο Λάρισας οι αιρετοί και τα μέλη του...

Διαγωνισμοί με Δώρα

Άφησέ μας το όνομα και το e-mail σου και λάβε μέρος αυτόματα σε όλους τους διαγωνισμούς του KarditsaVoice