συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αλμυρού, ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, στην θαλάσσια περιοχή της Αμαλιάπολης Αλμυρού σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Για αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Μαγνησία παραχώρησαν συνέντευξη τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη και ο αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Ρούσσας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε:

«Είναι η συνέχεια της διοργάνωσης που έχει ξεκινήσει και πραγματοποιείται σχεδόν σε όλο το Νομό και αύριο ανοίγει τις πύλες της στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού ξεκινώντας από την Αμαλιάπολη και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στη Σκόπελο και τη Σκιάθο. Στο σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός συμμετέχουν αθλητές από πολλές χώρες παγκοσμίως. Τέτοιου τύπου αθλητικές αναδράσεις εκτός από το ότι επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, εκτός του ότι προάγουν σε όλες τις χώρες του κόσμου τις ομορφιές του τόπου, αποτελούν και έναν σημαντικό λόγο αύξηση της επισκεψιμότητας σε μια περιοχή και μάλιστα σε έναν περιφερειακό Δήμο όπως είναι ο Δήμος Αλμυρού που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από όλους τους υπόλοιπους περιφερειακούς Δήμους, διαθέτει απείρου κάλλους ακρογιαλιές και πρόσβαση σε αυτές κατάλληλη για την διεξαγωγή τέτοιων αγωνισμάτων. Αυτό μαζί με την διεξαγωγή του RALLY το προσεχές Σαββατοκύριακο νομίζω πως θα αποτελέσει αθροιστικά ένα βασικό έρεισμα για να ξεκινήσουνε καλά την τουριστική περίοδο».   

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Αλμυρού κ. Αργύρης Ρούσσας τόνισε «Αυτή η εβδομάδα για τον Αλμυρό είναι εβδομάδα πανελληνίων και παγκοσμίων αγώνων, με την διεξαγωγή του RALLY και του JET SKI. Η προσπάθειά μας αυτή είναι στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, διοργανώνοντας αυτούς τους αγώνες, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής, να ικανοποιήσουμε όλους τους επισκέπτες που θα έρθουνε. Αισιοδοξούμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα να γίνει θεσμός για την περιοχή μας».

Στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες, τα σκάφη και φυσικά τους διοργανωτές. Μια περιπέτεια που δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή όπως οι συνηθισμένοι αγώνες κλειστής πίστας καθώς πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα. Μέσα από τις κουραστικές διαδρομές οι αναβάτες και τα πληρώματα θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα παραθαλάσσια μαγευτικά τοπία του Νομού Μαγνησίας.

Αθλητές από Πορτογαλία, Βέλγιο, Γαλλία και Κορσική, Ουρουγουάη, Βραζιλία, Ρωσία, Ισπανία, Αργεντινή, Ιταλία και Ελλάδα, θα επισκεφτούν την πόλη του Βόλου και την πόλη του Αλμυρού, καθώς και τα νησιά Σκόπελο και Σκιάθο για να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο παρουσιάζοντας παράλληλα ανεπανάληπτο θέαμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «Σκοπός της γιορτής είναι η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, η διαφύλαξη και η ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης με την αναβίωση εθίμων που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο, βοηθώντας έτσι και στην πολιτιστική αναβίωση της ευρύτερης περιοχής μας».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KarditsaVoice

KarditsaVoice, η φωνή της πόλης μας και όχι μόνο, σε ένα website που σας κρατά ενήμερους για όλα τα τοπικά, εγχώρια και διεθνή νέα παρέχοντας έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαίρετους επαγγελματίες, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στοχεύοντας στην τελειότητα.

Εάν η συγγραφή είναι το ταλέντο σου επικοινώνησε μαζί μας και ποιος ξέρει...ίσως γίνεις ένας απο εμάς!

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Γραφείο Ενημέρωσης
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
info@karditsavoice.gr
Διαφημιστικό Τμήμα
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
adv@karditsavoice.gr

Νέα της Καρδίτσας

15
Οκτ2017

Σχορετσανίτης Ηλίας:...

Ο θεσμός του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας εκπροσωπεί τους ελεύθερους επαγγελματ...

14
Οκτ2017

«Tι χρειάζεται η χώρ...

Κώστας Αγοραστός στην 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης της Καρδίτσας

14
Οκτ2017

Αποκατάσταση τμημάτω...

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

14
Οκτ2017

Ψήφισμα Συμπαράσταση...

Στις 17 Οκτωβρίου δικάζονται για παράβαση καθήκοντος στο Εφετείο Λάρισας οι αιρετοί και τα μέλη του...

Διαγωνισμοί με Δώρα

Άφησέ μας το όνομα και το e-mail σου και λάβε μέρος αυτόματα σε όλους τους διαγωνισμούς του KarditsaVoice