Ο υπουργός αν. Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, επίσκεψη στο Εργαστήρι Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων – Η «έξυπνη γεωργία» προωθείται για το μέλλον της Θεσσαλίας

Το κύτταρο ρομποτικής και επιστημονικής προόδου στο 7ο Λύκειο Τρικάλων επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης. Το Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του σχολείου αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση στα Τρίκαλα, την πόλη που προωθεί ταυτοχρόνως καινοτόμες εφαρμογές της τεχνολογίας στην καθημερινότητα.

Ο κ. Φωτάκης ξεναγήθηκε στο Εργαστήρι από τον διευθυντή του σχολείου κ. Αγαθοκλή Αζέλη, συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες που υλοποιούν προγράμματα και ενημερώθηκε για τις πρωτιές σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής. Εξάλλου, η τριετής λειτουργία του Εργαστηρίου και η υλοποίηση 10 προγραμμάτων, αποτελεί απόδειξη της δουλειάς που γίνεται. Και όχι μόνο αυτό. Το σχολείο και οι υπεύθυνοι καθηγητές υποστηρίζουν ομάδες ρομποτικής και σε Γυμνάσιο και Δημοτικά Σχολεία των Τρικάλων, με αποτελέσματα σημαντικά σε επίπεδο εφαρμογής λύσεων ρομποτικής.

Ο κ. Φωτάκης τόνισε το πόσο εντυπωσιακό είναι το Εργαστήρι, με τις πρωτοβουλίες των διδασκόντων, που εμπνέει τους μαθητές. Επίσης, πέραν της προβολής της χώρας, προετοιμάζει αυτό που γίνεται στη χώρα και σε όλη τη Θεσσαλία: να μετατρέπεται σε περιοχή μοντέλο για «έξυπνη γεωργία», στην οποία ρομποτικά συστήματα θα στοχεύουν στη βελτίωση της αγροδιατροφής. Και τόνισε ότι παρόμοιες συζητήσεις γίνονται με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΙΕΤΕΘ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι ένα από τα βραβεία του Εργαστηρίου και της ομάδας B.E.A.S.T. των μαθητών, αφορά ακριβώς στην «έξυπνη γεωργία», με τη βραβευθείσα ρομποτική εφαρμογή FarGRobS (Farming with Green Robotics System). Ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας που μαζί με την αντιδήμαρχο παιδείας κ. Εφη Λεβέντη εκπροσώπησαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη σύνδεση των σχολικών αυτών επιτευγμάτων με τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε την απόφαση του Δήμου να εφοδιάσει κάθε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με «ρομποτικό κιτ», στο πλαίσιο των εφαρμογών STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) στην εκπαίδευση. Αυτό, σε συνδυασμό με τις καινοτόμες εφαρμογές πληροφορικής και τεχνολογίας στα Τρίκαλα (Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, Smart Trikala, ΑΤΜ πιστοποιητικών, free wifi, Trikalapp κ.α.) επιβεβαιώνουν τη συνεργασία του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα. Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει και την ίδια την ομάδα του Εργαστηρίου Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων, ενώ ήδη την έχει βραβεύσει για την πρώτη της χρονικώς εφαρμογή, το υδρορομπότ.

Παρόντες στην επίσκεψη του κ . Φωτάκη ήταν επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Σιμορέλης, η γενική γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας κ.  Πατρίτσια Κυπριανίδου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσω Κάκλα, ο γραμματέας της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Νταούλας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικοί. Στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Φωτάκης συνομίλησε με εκπαιδευτικούς στο γραφείο καθηγητών του σχολείου.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

 

KarditsaVoice

KarditsaVoice, η φωνή της πόλης μας και όχι μόνο, σε ένα website που σας κρατά ενήμερους για όλα τα τοπικά, εγχώρια και διεθνή νέα παρέχοντας έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση. Η ομάδα μας, αποτελούμενη από εξαίρετους επαγγελματίες, εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο στοχεύοντας στην τελειότητα.

Εάν η συγγραφή είναι το ταλέντο σου επικοινώνησε μαζί μας και ποιος ξέρει...ίσως γίνεις ένας απο εμάς!

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Γραφείο Ενημέρωσης
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
info@karditsavoice.gr
Διαφημιστικό Τμήμα
Τρικάλων 117, Καρδίτσα, Ελλάδα
2441020084
adv@karditsavoice.gr

Νέα της Καρδίτσας

15
Οκτ2017

Σχορετσανίτης Ηλίας:...

Ο θεσμός του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας εκπροσωπεί τους ελεύθερους επαγγελματ...

14
Οκτ2017

«Tι χρειάζεται η χώρ...

Κώστας Αγοραστός στην 15η Εμποροβιοτεχνική Έκθεσης της Καρδίτσας

14
Οκτ2017

Αποκατάσταση τμημάτω...

από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

14
Οκτ2017

Ψήφισμα Συμπαράσταση...

Στις 17 Οκτωβρίου δικάζονται για παράβαση καθήκοντος στο Εφετείο Λάρισας οι αιρετοί και τα μέλη του...

Διαγωνισμοί με Δώρα

Άφησέ μας το όνομα και το e-mail σου και λάβε μέρος αυτόματα σε όλους τους διαγωνισμούς του KarditsaVoice